Rechtsgebieden

You are here: Home » Rechtsgebieden

Adema Advocatuur & Advies is gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:


Heeft u een geschil met uw financieel dienstverlener (bank, verzekeraar of vermogensbeheerder)?

Voor geschillen over bijvoorbeeld beleggingsproducten zoals rentederivaten, beleggingshypotheken, beleggings-cv’s of financieringsovereenkomsten kunt u contact met ons opnemen. Ook als er sprake is van een geschil over bijvoorbeeld een boeterente of als de rente-opslagen ten onrechte zijn verhoogd kunt u bij ons terecht. Is uw financiering opgezegd? Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Heeft u advies nodig bij het beoordelen van de juridische aspecten van een nieuwe financiering? Beter voorkomen dan genezen. U kunt hiervoor terecht bij Adema Advocatuur & Advies.


Wilt u advies bij een zakelijke constructie of bij het opstellen van een overeenkomst of reglement? Is er sprake van een conflict met uw zakenpartner of aandeelhouder?

U kunt hiervoor bij Adema Advocatuur & Advies terecht.


Contracten zijn voor alle ondernemers van belang. Hoe legt u de afspraken met uw zakenpartner, opdrachtnemer of opdrachtgever goed vast? Kunt u bepaalde schade uitsluiten? Wilt u een nieuw contract laten opstellen of een bestaand contract laten controleren? Wilt u algemene voorwaarden laten opstellen?

Neem contact op met Adema Advocatuur & Advies voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u advies of begeleiding nodig bij het opstellen van een huurovereenkomst? Is er sprake van een geschil met uw huurder of verhuurder?

Voor zowel huurrecht woonruimte als huurrecht bedrijfsruimte kunt u contact opnemen met Adema Advocatuur & Advies.


Rechtsgebiedenregister: mr. M.H. Adema heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: financieel recht, ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en huurrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.